2de Editie Nationale Expo,
uitsluitend rond duurzaamheid.

Datum nog niet bekend

Meer info volgt later

Download Brochure
 

Expo rond duurzaam leven en ondernemen samen, in één duurzaam dorp

We geven ruimte aan profit en non-profit en organisaties uit de sociale economie, die de duurzaamheidsgedachte als fundamentele filosofie integreren in hun bedrijfsvisie en -cultuur. Professionals, studenten én het grote publiek komen uw stand bezoeken.


 

Deze expo met professionele standen omkaderen we met academische lezingen, debatten en zeer praktische product- en projectvoorstellingen, die u trouwens zelf mee kan verzorgen.

Partners

Partner worden? Contacteer Luc Ribbens, voorzitter, via (0032) (0)474 37 26 61 of mail naar sustainable-community@telenet.be.

Genoeg voor iedereen en voor altijd….

Het woord "duurzaam" is hét modewoord dat we dagelijks overal aantreffen in de media. Volgens het woordenboek betekent het zowel iets dat lang meegaat, of iets dat weinig onderhevig is aan slijtage of bederf, maar het betekent ook "iets dat het milieu weinig belast".

Meer over Sustainability 2015 »

 

"Duurzame ontwikkeling" werd voor het eerst in 1987 aangehaald in het Brundtland-rapport van de World Commission on Environment and Development (WCED). Het betekent letterlijk "een ontwikkeling die tegemoetkomt aan de noden van het heden, zonder de mogelijkheden van toekomstige generaties om in hun behoeften te voorzien in het gedrang te brengen".